Herkiltä herkille

"Kaikki ihmiset ovat herkkiä, jos vain antaa siihen mahdollisuuden."

Joka tiistai nuorten työpaja Taitotuvalla vietetään nuorten ryhmäpäivää. Kerran kuukaudessa ryhmäpäivää vietetään Tiina Honkosen (Myötätuuli ky) johdolla. Ryhmäpäivässä nuoret kertovat kuulumisiaan ja keskustelevat meille ajankohtaisista aiheista. On jälleen ryhmäpäivän aika.

Tiina Honkosen ryhmäpäivä alkaa hyvin tavanomaisissa merkeissä. Ensin käydään kierros ja kysytään jokaiselta, kuinka monta tuntia kukin on nukkunut. Tämän jälkeen otamme esille työpajalla nuorten aikaisemmin tekemät Lätinäkortit, joille on ollut kysyntää ympäri Suomen.

Lätinäkortit herättivät meissä erilaisia tuntemuksia ja ajatuksia, joiden kautta ajauduimme keskustelemaan herkkyydestä ja siitä, miten herkkyys vaikuttaa jokaiseen meistä. Teimme myös erilaisia herkkyystestejä ja JOKAINEN meistä sai pisteitä. Aloimme näin ollen yhdessä tuumia,
voisiko tästä aiheesta luoda jopa uudet kortit. Yhdelle nuorista tuli myös idea, että kortteja voisi kutsua Herkiltä Herkille –korteiksi. Näin alkoi syntyä Herkiltä Herkille –kortit.

Korttien suunnittelussa ja valmistumisessa on hyödynnetty ryhmässä olevien nuorien vahvuuksia, esimerkiksi kaikki kuvat ovat nuorten itse ottamia, ja kaikki sanat ovat nuorten itse valitsemia. Graafinen ja fyysinen ulkoasu on työstetty yhdessä nuorten työpajalla, ja korttien toimivuus on testattu nuorten ryhmässä. Nämä kortit ovat alusta loppuun nuorten tekemät.

Käsissäsi on ryhmämme työn tulos. Herkiltä Herkille –kortit. Voit käyttää kortteja keskustelun aloittamiseen ja puheeksi ottamiseen. Tässä muutamia kysymyksiä valmiiksi:

  • Mistä tänään haluaisit jutella?
  • Mitä kuuluu?
  • Mitä tarvitset?
  • Mitä tunnet?
  • Mikä sinulle on tärkeää?
herkilta-herkille-kortit
Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Kiitos mukana olleille nuorille:

Elisa, Sanna, Heikki, Jaakko, Tino, Riku, Erkka, Niko ja Tiina.

Herkiltä herkille -kortteja voit tilata sähköpostitse Taitotuvalta hintaan 20 € / pakka (+ postit).
Hinta sisältää 50 korttia, korttien tarinan ja pakkauksen.

Toimitusaika 1-2 viikkoa.

Nuorten mediapaja Taitotupa

taitotupa_logo_2021_rgb-4
Käyntiosoite

Keskustie 44, 2.krs
41520 Hankasalmi
p. 014 2671 449
taitotupa(at)gmail.com
Ti – Ke klo 9-15

Tavarantoimitukset

Hankavedentie 6, 2.krs
41520 Hankasalmi
p. 014 2671 449
Ma – Pe klo 8 – 15

Laskutus

Hankasalmen kunta
Taitotupa
PL 5015
02066 DOCUSCAN

Y-tunnus

0174035-0

© Nuorten mediapaja Taitotupa