Lätinäkortit

Vituttaako? Mikä pala puuttuu?

Oli keväinen tiistaipäivä. Taitotuvalla, hankasalmelaisella nuorten työpajalla vietettiin ryhmäpäivää Tiina Honkosen (Myötätuuli ky) johdolla. Päivän keskusteluaiheena oli hyvinvointi, arvot ja tarpeet. Keskustelimme siitä, mitä hyvään arkeen kuuluu, tai mitä siihen pitäisi kuulua. Yhteiselo, eli sosiaalinen elämä yhdessä perheen, ystävien, siskojen ja veljien kanssa. Oma kiva, eli kitaran soitto, netflix, pelit ja harrastukset. Koti, eli kaikki tällaiset pakolliset velvollisuudet kuten siivous, laskujen maksu ja anoppilassa käynti. Liikkuminen, eli liikunta. Toiminta, oli se sitten työtä tai koulua. Ruoka, eli ravinto, sapuska, safkailu, miten sen haluaakaan itse muotoilla. Sekä uni, että lepo, jota jokainen meistä tarvitsee yksilöllisen määrän.

Ryhmäpäivien keskusteluissa hyödynsimme erilaisia menetelmäkortteja. Jotkut kortit ehkä nauratti, jotkut ärsytti, jotkut kummastutti. Tänä päivänä kukaan ei muista tarkalleen mistä idea syntyi, mutta syntyipä kuitenkin. Idea Lätinäkorteista. Rehellisistä, sensuroimattomista, pätevistä, nuorten naäköisistä korteista, joiden avulla lätistä samaan tapaan kuin meidän lätinä-ryhmä. Korteista, joita täti-ihmiset voivat hienosti kutsua reflektio- ja dialogivälineiksi.

Korttien suunnittelussa ja valmistamisessa on hyödynnetty ryhmässä olleiden nuorien vahvuuksia, esimerkiksi kaikki kuvat ovat nuorten itse ottamia, ja kaikki sanat ovat nuorten itse valitsemia. Graafinen ja fyysinen ulkoasu on työstetty yhdessä nuorten työpajalla, ja korttien toimivuus on testattu lätinäryhmässä. Nämä kortit ovat alusta loppuun nuorten tekemät.

Käsissäsi on ryhmämme pitkän työn tulos, Lätinäkortit. Voit käyttää kortteja keskustelun aloittamiseen ja puheeksi ottamiseen. Tässä muutamia kysymyksiä valmiiksi:

  • Mistä tänään haluaisit puhua?
  • Mitä kuuluu?
  • Mitä asioita ja tunnelmia sinun arjessa on?
  • Mitä toivoisit?
  • Mitä tarvitset?
  • Mihin aikasi kuluu?
latinakortit-pakkaus
Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Kiitos ryhmään kuuluneille:

Mikael, Tero, Jaakko, Elisa, Janika, Jaakko, Jenni ja Tiina.

Lätinäkortteja voit tilata sähköpostitse Taitotuvalta hintaan 20 € / pakka (+ postit).
Hinta sisältää 50 lätinäkorttia, korttien tarinan ja pakkauksen.

Toimitusaika 1-2 viikkoa.

Nuorten mediapaja Taitotupa

taitotupa_logo_2021_rgb-4
Käyntiosoite

Keskustie 44, 2.krs
41520 Hankasalmi
p. 014 2671 449
taitotupa(at)gmail.com
Ti – Ke klo 9-15

Tavarantoimitukset

Hankavedentie 6, 2.krs
41520 Hankasalmi
p. 014 2671 449
Ma – Pe klo 8 – 15

Laskutus

Hankasalmen kunta
Taitotupa
PL 5015
02066 DOCUSCAN

Y-tunnus

0174035-0

© Nuorten mediapaja Taitotupa